Tuesday, September 27, 2011

Kisah Disebalik Donut

Assalamualaikum, 
selamat pagi semua.
Holla holla baby,

Mira datang lagi pagi ini untuk berceloteh lagi.

Strawberry donuts.
Nyamm nyamm nyamm.

Suatu pagi di sekolahku yang indah lagi permai.
"Weh, sakit laa mulut aku."
"Kenapa Mira?"
"Penat laa makan donut ni, lenguh mulut aku dibuatnya."
"Boleh laa hilangkan double chine ko tu, haha."

Haha, lawak je kan. Makan pun boleh penat.
Ehh, serius laa memang penat pun mengunyah donut yang agak besar lagi bergula ini.
Nak tahu tak, first time Mira tengok ramai student dekat sekolah Mira rehat dekat kantin sekolah.
Sebelum ni memang TAK ADA !

Disebabkan ramai yang cakap pakcik tender yang baru ni masak SEDAP plus BERSIH plus MURAH
Mira pun tergerak hati nak makan dekat kantin.
Ajak ramai-ramai, rombongan ke kantin sekolah.
Sumpah BEST !

Disebabkan itu juga laa Mira membeli donut yang bertanggungjawap ke atas mulut Mira yang sedang kepenatan mengunyah ni.
Haha, lepas makan nasi lemak yang agak PEDAS,
Mira rasa macam nak makan DESSERT, so Mira pun beli laa donut.

Tergoda dengan donut.
Choc donut.
Begitulah ceritanya.
Sangat SEMPOI kan?
Bukan sempoi, ini mengada-ngada namanya.
Haha, penat penat penat. (mulut)

Tangan pun dah lenguh untuk menaip.
Mira out dulu ye.
Kepada you all, makanlah makanan yang berkhasiat ye.
Ikut PIRAMID MAKANAN tau !

14 comments:

Shukri Mohd Ali said...

tak suka donut :P

SoLy SoLicious said...

bile nk lanjew kite donut lak?? heeee

AyiLarimA said...

Shukri : Mira suka donut.
Nanti abg kene blaja makan donut !
Tau2 ! :P

AyiLarimA said...

Soly : haha, nanti Mira blanja Soly ye, nak donut ape yunk?
Big apple ke, Jaco? haha.
Macam banyak duit je Mira ni
:P

fatiniathirah said...

trliur laaa~ ,, sukE donut ! jaco~ ;)

TwIstiEs*meSti Mau* said...

mmg behhh....bulat-bulat...,,ada inti plop..hmmm,,,mesti mau....haha

AyiLarimA said...

Fatin : uih, jangan terliur lebih2, nanti meleleh air liur tu.. haha, laen macam je.
:P

Mira pun suka Jaco ! sedap !

AyiLarimA said...

Twisties : haha, nampak sngat tengah terbayang donut gergasi dekat depan mata. kan2? haha..

bloghok said...

wachaaaaaaaaaaaaa

AyiLarimA said...

hahaha.. tergugat iman !

Shukri Mohd Ali said...

ok. nak donut apa?

AyiLarimA said...

nak Big Apple nye donut.
Tak pun Jaco.
Bole?!

Shukri Mohd Ali said...

hohohoh. yola. anything for you my dear sis :)

AyiLarimA said...

mekasih abg.
seronok !