Thursday, September 29, 2011

Khasiat Air Mani

Assalamualaikum, 
Selamat petang semua.


Sebelum nilai apa-apa, baca dahulu !
You all semua dah tahu kan apa yang Mira bakal kongsikan dalam entry kali ini.
Entry kali ini bukanlah untuk melucah atau memalukan mana-mana pihak.
Hanya sekadar perkongsian semata-mata.
Tak salah rasanya kalau Mira share kan info yang agak baik ini.

Lagi-lagi buat mereka yang baru BERKAHWIN 
atau 
SUDAH LAMA MENDIRIKAN RUMAH TANGGA.
Kepada yang BAKAL BERKAHWIN
rasanya memang tepatlah untuk you all baca info ini.

Sering kita dengar persoalan ini dari beberapa pihak
"Kenapa lelaki sebelum berkahwin kurus, lepas kahwin perut dia BUNCIT?"
"Lepas kahwin MESTI badan lelaki akan naik, mungkin sebab ada orang yang jaga makan rasanya."

Ramai orang yang persoalkan perkara ini betul tak?
Inilah jawapannya. Baca betul-betul dan fahami, jangan mudah untuk menilai sesuatu dari luaran sahaja.
  • Kebuncitan lelaki ini berlaku apabila cecair daripada isteri yang mengalir masuk melalui zakar semasa hubungan kelamin akan membuatkan perubahan hormon dalaman dan sekaligus akan mudah membuatkan perut menjadi buncit. Faktor itu juga menyebabkan zakar lelaki yang berkahwin akan lebih mengembang dan besar berbanding lelaki bujang. 
  • Namun jika hubungan kelamin tidak dilakukan dalam tempoh yang lama, perut mereka akan kembali kendur dan zakar pula akan mula mengecut. Selalunya berlaku kepada lelaki yang dah bercerai, mereka yang dah lama menduda atau selalu sibuk dengan kerja sampaikan tuntutan nafkah batin diabaikan. Kasihan ‘dia’.
Jangan tak tahu, AIR MANI pun mempunyai KHASIAT !

KHASIAT AIR MANI UNTUK WANITA

  • Ada khasiat rupanya. Kepada wanita yang sudah berkahwin, dikatakan akan mempunyai kulit yang lebih lembut dan mempunyai mood yang lebih baik. Kulit isteri lembut hasil daripada pancutan sperma suami yang mengandungi banyak protein dan berkhasiat. Air mani yang dipancut ke dalam rahim isteri bukan sekadar boleh mendatangkan zuriat, ia juga akan bersatu dengan darah dan segala kebaikan air mani suami akan diserap ke dalam tubuh isteri.
  • Ooo patutlah wanita yang dah berkahwin ni nampak lebih gebu. Tapi rasanya awal-awal kahwin je kot. Dah beranak 3, mulalah kulit berlipat-lipat. Kena sama-sama pandai jaga badan lepas kahwin, ok?

Khasiat lain sperma untuk wanita:
  • Rambut isteri semakin hitam dan berkilat.
  • Mengurangkan jerawat.
  • Campuran sperma dalam tubuh isteri akan menghasilkan berjuta² hormon yang membuatkan wanita lebih ceria dan gembira.

6 Kegunaan Air Mani

1. Air mani boleh menyebabkan alergik

Ada beberapa wanita yang alergi terhadap air mani. ini disebut hipersensitivitas plasma mani manusia (seminal plasma hypersensitivity). Gejala ini bergantung pada jumlah air mani yang masuk ke tubuh.Gejala seperti gatal, kemerahan, lepuh, bahkan kadang-kadang menyebabkan susah bernafas.

2. Air mani adalah sumber tenaga

Air mani telah dikaitkan dalam pengubatan Cina dan teori Chi Kung.Menurut teori Chi Kung, energi dari tubuh ditransfer ke organ seksual selama ghairah seksual. Teori ini menunjukkan setelah keluar air mani, energi tertentu dari tubuh manusia juga sedang dirembes.Hal ini menjelaskan mengapa orang merasa lemah setelah melepaskan sperma.

3. Rasa air mani berpunca dari makanan yang dimakan lelaki

Menurut Bodansky dalam bukunya yang berjudul To Bed or Not to Bed (2005), beberapa wanita menyukai rasa air mani tapi yang lain tidak demikian. Sebagai contoh, kafein dan daging merah membuat rasa air mani masam atau pahit.

4. Air mani sebagai ubat anti depresi(stress) wanita
Air mani mengandungi beberapa hormon yang mengubah suasana hati, seperti testosteron, estrogen, hormon perangsang folikel, hormon luteinizing, prolaktin dan beberapa prostaglandin yang berlainan. Dan memberi kesan dalam darah wanita sejam setelah terkena air mani.

5. Air mani adalah sejenis nutrisi

Johnson dan Everitt dalam bukunya Essential Reproduction (2000) mengatakan air mani mengandungi gizi yang tinggi. Dalam ejakulasi khas (kira-kira satu sudu teh), air mani sudah mengandung 150 mg protein, 11 mg karbohidrat, 6 mg lemak, 3 mg kolesterol, 7 percent US AKG kalium, tembaga dan seng.

6. Air mani tidak akan habis

Lelaki hanya memerlukan waktu 15 minit untuk menambah jumlah air mani setelah ejakulasi

EDAH DAN AIR MANI

Dalam Islam, tempoh edah diberi kepada isteri yang baru bercerai adalah untuk menghilangkan air mani bekas suami yang masih berada dalam tubuh badan isteri, supaya tak berlaku percampuran air mani jika wanita itu terus melakukan hubungan seks dengan suami baru.
Ada logiknya juga. Setiap hukum dan ketentuan dalam Islam mesti mempunyai sebab yang tertentu sama ada kita tahu atau tidak. Tak perlulah buah tafsiran atau tohmahan terhadap agama sendiri hingga terjadinya murtad. Kajilah dulu kalau boleh. Memang diyakini Islam itu benar.
Selepas baca info ini, apa yang you all rasa? 
Lagi-lagi pada mereka yang baru melansungkan  perkahwinan dan pada mereka yang sudah lama mendirikan rumah tangga?Sekali lagi Mira tekankan disini, Mira hanya sekadar menyebarkan INFO tentang perkara ini. Bukan ada niat untuk membuat entry yang MEREPEK-REPEK, MELUCAH atau sebagainya. Diharapkan semua mengerti ye,  Babab kalau ada yang salah faham nanti. 
*Info ini Mira ambil dari Sekamar Rindu Blog dan Jiwang.Org

10 comments:

fatiniathirah said...

mnarik,, mnarik~
bru taw~

AyiLarimA said...

ye, mesti ramai yg baru tau kan?
baca menambah ilmu.
:)

she winter said...

huu. boleh tambah ilmu nie. buad entry lagi banyak-2 k. boleh saya datang blog bace ^^,

amy syahirah said...

owhh baru sy tau tang khasiat air mani tu . =)

Anonymous said...

info ni sy baca smpai habis
dan rasenya nk bca lagi bole x ?

Safra Shukry said...

hehehe.. thank u for the info :)

AyiLarimA said...

She Winter : Mekasih ye sebab suka dgn entry Mira kali ni. nanti insyaallah Mira letak lagi ifo2 t'kini ye..

AyiLarimA said...

Amy Syahirah : haha, baru tau ye?
so, mesti rse xsabar2 nk kahwin kan? hehe.

AyiLarimA said...

Safra : welcome, teruskan m'baca ye.. byk lagi info2 t'kini.

AyiLarimA said...

En/Cik Anonymous : boleh je kalau nak baca byk2 kali.. silakan2.. hehehe..