Thursday, June 2, 2011

AWAS: Amaran Buat Anda Sang Pecinta

Salam buat anda yg sedang membaca blog Mira nie, sambil menongkat dagu, menikmati cekedis dalam bilik.. Mira dalam mo0d cinta mencintai kita skang nie.. Mungkin sebab Mira tengah hot bercinta ngan seorang pria yang agak kacak, hot, gorgeous, and sangat sempurna zahir dan batin nye.. Alhamdulillah, Mira bertemu dengan dia.. Walaupun kami bercinta jarak jauh, tapi Alhamdulillah.. Syukur pada Allah SWT, Mira diberi peluang ntok menikmati dan merasai kenikmatan bercinta lagi.. Mira bukan nak galakkan anda-anda semua bercinta, tapi cinta itu adalah anugerah dari Allah buat hamba-hambaNYA. Sejak azali lagi, Allah daa tunjukkan kat kita semua, turunnya Nabi Adam dan Hawa ke dunia disebabkan mereka saling mencintai antara satu sama lain..

Disini, Mira akan nyatakan beberapa fakta tentang Hot pabila bercinta, berpacaran :


Bila someone daa banyak kali putus couple, putus couple:
Blagak laa kau, blah laa... Ego nak mati-mati..
Penah tak anda-anda yang ngah tekun membaca nie, dengar someone cakap no more love in their life? Mesti penah kan? Slalu nye word nie kaum-kaum wanita nie yang gemar sesangat gunakan, especially lepas break up. Btol kan? Haha, Mira pun penah gak gunakan word tuh, siap sebarkan kat laman sosial agi..Tup tup, last nye b'cauple jugak akhir nye.. Tengok laa macam skang nie.. Bahagia pulak kan? Beria cakap taknak bercinta bagai.. Hihi.. Karut je semua tuh.. 

*Cinta itu adalah lumrah dan fitrah bagi kaum lelaki kepada kaum wanita dan juga sebaliknya dalam kehidupan manusia.. So, if anda-anda ade dengar lagi someone say dat worst word, juz say ape yang Mira cakap nie keh.. 


Dalam perhubungan, mesti ade pasang surut nye kan bukan nye slalu heppi jer, tak thrill laa cam tuh: 
Bergadoh, bertengkar, salah faham...
Yes, memang slalu terjadi.. Even pasangan yang daa 30 tahun kawen pun, still hadapi masalah nie.. Kita slalu menyalahkan pasangan kita pabila hal-hal yang tak best nie terjadi.. You salah.. Awk tak ptot buat macam nie kat saya.... Baby degil, tengok kan daa masalah nie jadi kat kita.. Dialog ni sangat famous bila pasangan bercinta ngah bergadoh.. Famous sangat lah, dalam filem pun slalu guna.. Haha.. Jangan lah saling salah menyalahkan, tuduh menuduh, benci membenci.. Anda slalu menganggap masalah ni penyebabkan? Kesian btol kat masalah ni, tak pasal-pasal kena tuduh and blame ngan kita especially pasangan bercinta.. Ingatlah, jangan sesekali kita menganggap masalah nie sebagai salah satu penyebab hubungan kita goyah. Percaya atau tak, sebenarnya bila suatu perhubungan mengalami masalah, kita akan lebih faham, serasi, saling sayang menyayangi antara satu sama lain dan hubungan akan lebih erat. Mesti ade yang tak percaya kan? Kalau tak percaya, try laa gado ngan pasangan anda lepas nie ye.. Haha..


Jika hubungan daa makin goyah, memang tak dapat nak diselamatkan :
Putus, break up, clash, berpisahlah kita..
 Memang tak dapat dinafikan, bukan mudah jika seseorang itu terpaksa melepaskan seseorang yang dia sayang. Mira pernah rasa, pernah mengalami dan pernah menanggung keperitan pabila putus cinta (break up/clash). Sangat perit, sangat sakit, sangat menderita.. Tapi kita kena bangon dan tak boleh teruskan sikap yang lemah macam tu. Bila hal-hal yang macam nie terjadi, mesti ramai yang cakap perempuan akan lebih sedih berbanding lelaki. Btol kan? Memang btol, tersangatlah btol.. tapi buat follower Mira yang cantik manis nie, nak tau tak sebenarnye 

*kaum lelaki jugak sedih and nangis tertonggeng-tonggeng bila mereka yang gagah lagi perkasa nie putus cinta.. Ada yang sampai tak lalu nak makan, nak mandi, nak hang out ngan teman-teman kat jamming port apetah lagi nak mengorat awexs-awexs cun kat lua sana tuh.. 

-Mira gerenti ade kaum-kaum Hawa yang cantik manis lagi cun melecun yang tersedak sampai tersembur air bila baca statement Mira nie kan? 
-Aip... Ni nape ade kaum lelaki yang tak setuju nie? Taknak setuju ye? Mira bagi bukti nanti, terkejot monkey nanti..

*Terimalah hakikat ini wahai teman-teman kacak kuh.. Lelaki nampak je kuat, ego tahap dewa, macho je, jalan nak bergaya bagai, gelak terbahak-bahak kat wayang siap perli-perli awexs-awesx cun nangis bila tengok cter bollywood.. But, ini laa kenyataan nye.. Manusia nie daa dibekalkan dengan hati, perasaan.. Kita semua nie ade macam macam perasaan, ade perasaan sedih, gembira, kecewa, teruja and berbagai-bagai lagi.. Memang tak mustahil laa if kaum lelaki menangis bila putus cinta. 

Entry ini hanya sekadar ingat memperingati buat kita semua.. Maaf sekiranya ada yang terkena kepada sesape ye.. Hihi, hanya gurauan.. Tapi harus diingatkan, cintailah mereka yang mencintai kita.. Cinta lelaki hanya untuk wanita, cinta wanita cuma untuk lelaki.. (jangan menyimpang pulak)

2 comments:

rohzwi said...

betul ke ne?hehe

ayilarima said...

tersangat lah betul.... nape, x caye ye?? kalau x caye, try laa buat ape yg Mira tulis kt atas nie... :)